Teafagylalt gyümöcssalátával recept
30 perc
A Teafagylalt gyümöcssalátával hozzávalói:
1 evőkanál fekete tea
1 levél zselatin (vagy egy evőkanál zselatin por
50 g cukor
2 tojássárgája
1 teaskanál citromlé
1 teáskanál rum
2,5 dl tejszín
A salátához:
2 narancs
100g kajszibarack lekvár
2 kiwi
1 banán
A Teafagylalt gyümöcssalátával elkészítési módja:
Felforralunk 8 evőkanál vizet,beleszórunk 1 evőkanál fekete teát,levesszük a tűzről és lefedve ázni hagyjuk. 4perc múlva leszűrjük. A zselatint hideg vízben áztatjuk,majd a forró teában feloldjuk. (Ha zselatin port használunk,a teában feloldjuk.) Ezután hűlni hagyjuk. A cukrot,tojássárgáját,citromlevet és a rumot világos habbá keverjük.A tejszínt keményre verjük. A teát kihűlésig,sűrűsödésig kevergetjük,a tojáshabbal együtt a tejszínhabhoz vegyítjük. A krémet lefedjük,megfagyasztjuk. A narancsokat meghámozzuk,a gyümölcshúst a hártyáról levágjuk. A maradékot kicsavarjuk,levét a lekvárral összekevrjük,és hozzáadjuk a naracsot. Röviddel tálalás előtt kiwi és banán szeletekkel gazdagítjuk.
Mi illik hozzá?
A díszítéshez tejszínhab vagy csokoládéforgács.
Tálalskor:
A fagylaltos kelyheket és a gyümölcs salátát hűtsük le. Formáljunk fagylaltoskanállal félgömböket vagy evőkanállal,és díszitsük!
Egy adag 415 kcal-t ill. 1738 kJoule-t tartalmaz.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. máj. 28. 09:44
A teafagylalt gyümöcssalátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.