Túrókrém szederkompóttal recept
20 perc
473 kcal
100 g cukor
4 evőkanál feketribizke likőr
4 evőkanál fehérbor
500g szeder
500 g sovány túró
1 teáskanál citromlé
2 evőkanál mandulapép
1 csomag vaníliáscukor
2,5 dl tejszín
20 g mandulalapocska
A Túrókrém szederkompóttal elkészítési módja:
A cukrot, alikőrt és a bort felforrlajuk,beletesszük a szedret és lefedve rövid ideig főzzük. Lezárt edényben félretesszük. A túrót a citromhéjjal a mandulapéppel és a vaníliáscukorral habosra keverjük. A tejszínt felverjük,és tálalás előtt nem sokkal a túróhoz keverjük. A kihűlt kompótot tányérokra tesszük,a krémet óvatosan ráhalmozzuk,pirított mandulalapocskákkal megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. jún. 4. 10:37
A túrókrém szederkompóttal elkészítési módja és hozzávalói.