Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással recept

Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással recept

Elkészítési idő 40 perc

A Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással hozzávalói:
2 levél zselatin vagy 2 evőkanál zselatinpor
200 g fehér csokoládé
2 evőkanál kávélikőr
2 tojás
5 dl tejszín
250 g málna
250 g ribiszke
125 g cukor


A Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással elkészítési módja:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét szétmorzsoljuk 60 C'-os vízfürdőn megolvasztjuk,néha megkeverjük. A likőrt felforrósítjuk,feloldjuk benen a kinyomkodott zselatint vagy a zselatinport,majd a csokoládéhoz keverjük. A tojásokat vízfürdő fölött habosra keverjük,amíg hőmérsékletük eléri a kb. 70C'ot. Hideg vízfürdő föltt kihűlésig keverjük,majd a csokoládéhoz adjuk. A tejszínt keményre verjük,a krémhez vegyítjük,lapos edénybe töltjük és jól lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A málnát és a ribiszkét turmixgépbe tesszük,pépesítjük és egy tálba öntjük. A cukrot 4 evőkanál forró vízzel turmixoljuk,hogy a gépben maradt gyümölcsdarabok is ledarálódjanak. acukros vizet a gyümölcshöz keverjük,ízesítjük és lehűtjük.

Tálaláshoz:
A gyümölcsmártást desszertes tányérokra merjük,a krémet evőkanállal formázva beletesszük. Puha piskótát vagymandulacsókot adunk hozzá.

Egy adag 582 kcal-t ill. 2438 kJoule-t tartalmaz.


Kategória: Fagylaltok receptjei


A fehér csokoládékrém gyümölcsmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook