Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással recept
40 perc
A Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással hozzávalói:
2 levél zselatin vagy 2 evőkanál zselatinpor
200 g fehér csokoládé
2 evőkanál kávélikőr
2 tojás
5 dl tejszín
250 g málna
250 g ribiszke
125 g cukor
A Fehér csokoládékrém gyümölcsmártással elkészítési módja:
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A csokoládét szétmorzsoljuk 60 C'-os vízfürdőn megolvasztjuk,néha megkeverjük. A likőrt felforrósítjuk,feloldjuk benen a kinyomkodott zselatint vagy a zselatinport,majd a csokoládéhoz keverjük. A tojásokat vízfürdő fölött habosra keverjük,amíg hőmérsékletük eléri a kb. 70C'ot. Hideg vízfürdő föltt kihűlésig keverjük,majd a csokoládéhoz adjuk. A tejszínt keményre verjük,a krémhez vegyítjük,lapos edénybe töltjük és jól lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A málnát és a ribiszkét turmixgépbe tesszük,pépesítjük és egy tálba öntjük. A cukrot 4 evőkanál forró vízzel turmixoljuk,hogy a gépben maradt gyümölcsdarabok is ledarálódjanak. acukros vizet a gyümölcshöz keverjük,ízesítjük és lehűtjük.
Tálaláshoz:
A gyümölcsmártást desszertes tányérokra merjük,a krémet evőkanállal formázva beletesszük. Puha piskótát vagymandulacsókot adunk hozzá.
Egy adag 582 kcal-t ill. 2438 kJoule-t tartalmaz.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. máj. 31. 10:26
A fehér csokoládékrém gyümölcsmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.