Gyümölcsös fagylaltkehely recept
20 perc
501 kcal
300g málna
2 szelet anaász
4 fél őszibarack (befőtt)
6 evőkanál málnalikőr
1/2 l vaníliafagylalt
200 ml tejszínhab
1 csomag vaníliáscukor
6 evőkanál tojáslikőr
A Gyümölcsös fagylaltkehely elkészítési módja:
Olvasszuk fel a málnát (ha éppen nem frissen szedett).Az ananászt és az őszibarackot vágjuk kis darabokra, keverjük össze a málnalikőrrel és hűtsük le. A poharakat kb. 5 percig a fagyasztóban hűtsük le. A fagylaltot 1órán át a jégkocka fagyasztóban vagy 20 percig a hűtőszekrény normál részében engedjük fel. A tejszínhabot a vaníliáscukorral verjük kemény habbá,töltsük a kinyomózsákba,és a tálalásig hűtsük le. A gyümölcsök 3/4 részét osszuk szét a poharakba,és tojáslikőrrel locsoljuk meg. A fagylaltot szeleteljük fel,vagy gombóc formában helyezzük a gyümölcsre. Tejszínhabbal és a megmaradt gyümölccsel díszitsük.
Mi illik hozzá?
Piskóta,édes ostyák vagy apró sütemény.
Javaslat:
Hogy a málna gyorsabban olvadjon fel,málnalikőrrel meglocsolva, a többi gyümölccsel együtt rakjuk egy tálcára,hagyjuk állni szobahőméréskleten,és időnként rázogassuk meg.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: 73a0408f97, 2009. máj. 29. 13:05
A gyümölcsös fagylaltkehely elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.