Őszibarackos fagylalttorta-szénhidrátnapra recept
35 perc
Az Őszibarackos fagylalttorta-szénhidrátnapra hozzávalói:
750 g konzerv őszibarack
6 lap zselatin
1 vékony piskótalap
300g vaniliafagylalt
2 evőkanál vékony lapocskákra vágott mandula
2,5dl tejszin
30 g cukor
Az Őszibarackos fagylalttorta-szénhidrátnapra elkészítési módja:
Az őszibarackot lecsepegtetjük, a levét addig főzzük,anig 1,25dl-re csökken.A zselatint hideg vizben áztatjuk,majd kinyomkodjuk.Az őszibarack levében feloldjuk és kihűtjük. A piskótát készen vesszük,de magunk is megsüthetjük.Egy nyitható tortaformába fektetjük.A piskótára helyezzük az őszibarackokat,12 rést hagyva a szeleteléshez. A vaniliafagylaltot a hűtőszekrényben kissé felengedjük, egy hűtött tálban kikeverjük, és a kihűlt őszibaracklevet hozzáadjuk. A krémet az őszibarackokra töltjük lesimitjuk és hűtjük. A mandulaszeleteket megpiritjuk.A tejszint a cukorral felverjük, és 12 rózsát nyomunk a tetejére.A mandulával és gyümölccsel didzitjük.
Nagyon finom,nyáron szinte felüdülés.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 811cb5edc7, 2007. máj. 2. 13:47
Az Őszibarackos fagylalttorta-szénhidrátnapra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.