Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Nagy dilemma fórum

Nagy dilemma (beszélgetés)

8. Shya (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 23:54

Érthető, h nem szeretnél Neki fájdalmat okozni. Ahogy Te fogalmazol "eláshatod magad előtte".

De; mi a fontosabb, az, h ne haragudjon rád, v a testi épségetek? A lényeget már leírták előttem, másrészt én sosem jártam Ukrajnában, nem él ott senkim, szóval a híreken kívül nem tudok a jelenlegi helyzetről bővebbet.

Talán még annyit, h mivel nagypapád idős ember, aki - ahogy Te mondod, - nem igazán méri fel a dolgokat, háború nélkül is kockázatos lenne egy ilyen utazásnak nekivágni kettesben. Főleg, mivel Te is félsz, ami teljesen érthető.

Még ha a nagyapám szemében nem is ez a helyes döntés, ha igazán jót akarok Neki, nemet mondanék. Talán Ő ezt már sosem fogja megérteni, de számolnék ezzel is. Baromi nehéz lenne, viszont tudnám, h biztonságban van.

7. liliom10 (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 23:05

Most olvastam : " A Konzuli Szolgálat nem javasolja az Ukrajnába utazást."

Nem tájékozódtál sehol ? Csodálkozom, hogy a szüleid nem beszéltek le se Téged, se a nagyapádat ! Nagyapád már nem méri fel, hogy az épségeteket, életeteket kockáztatja egy ilyen úttal ! Felejtsd el ezt az utat !

6. Szegfűrózsa (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 22:40

Nem vállalnám - a nagyapám életét sem kockáztatnám.

A papa nem gondolkodik reálisan, pedig egy háborús területre kirándulni életveszélyes. Ha baj történik, akkor már késő bánat!!!

A papa is tegye már érzelmileg előrébb az unokáját!

Nekem ez a sztori kitaláltnak tűnik.

5. liliom10 (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 21:47

Nem utaznék háborús országba.

Voltál már Ukrajnában ? Legalább Kárpátalján ? Tudod, milyenek ott az útviszonyok, a tankolási és szálláslehetőségek ? Elromolhat az autó, rosszul lehet nagyapád, lehet kisebb nagyobb baleset,stb.

Remélem, nem ketten mennétek ! Ukrajna nem az unió része, több szempontból nem is európai viszonyok vannak sok helyen.

Én semmiképpen nem mennék mostanában oda. ( Kárpátalján voltam pár napot régebben.)

4. Archer84 (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 21:43
Háborús országba ne menj, akkor se ha messze van a front. Az egész országban drónok, rakéták potyognak.
3. libikóka (válaszként erre: 2. - Libikóka)
tegnap 21:42

Ó fiú vagy:)

De igy sem.

2. libikóka (válaszként erre: 1. - Gerieskingus9)
tegnap 21:40

Holnapig?

Miért?

Tudom nem a holdon van,,de legalább az papád telefonon egyeztetett vagy tudsz valamit ?

Nézd ha az én lányom lennél,,nem javasolnám.Legalábbis nem igy hogy hopp dönteni kell menjünk,,mert ez a gondolat.

tegnap 20:59

Sziasztok!

Nagyon nehéz helyzetben vagyok, holnapig kell döntenem.

Nagyapám sajnos már egyedül él, és néhány nappal ezelőtt kért tőlem valamit, ami miatt óriási dilemmáim vannak. Azt kérte tőlem hogy vigyem ki ahhoz az ismerőséhez Sztríbe, Lemberg megyébe Ukrajnába, akit még a katonaság alatt ismert meg, és egészen jó kapcsolatot ápoltak . Tőlünk 370 km, 3.5 órás út, plusz negyed óra kB a határon. Van útlevele, utoljára 2021 végén volt kint. Amióta kitört a háború nem járt át, sajnos tavaly év végén pedig elhunyt a nagymamám, nagyapám így egyedül maradt. Biztos tudja hogy egy háborús országba készül, ráadásul engem kért meg arra hogy vigyem ki. A szüleim részéről fájt, hogy a sok munkára hivatkozva visszautasítottak. A nagyapám pedig folyton ezt hajtogatja, hogy én is csináltassak útlevelet magamnak, és vigyem ki. Szerintem szegény nem érti mit jelent az hogy háború, és veszély, ennek ellenére gyakran beszédtémája a háború, azt hiheti, hogy a front kB 1000km re húzódik, és abba a városba semmi nem ér el. A családban többen köztük én is igyekeztünk lebeszélni, de ragaszkodik a barátjához ( ha valami rokon lenne, valahol érténém is) - de így nagyon rossz. Ha nem viszem ki eláshatom örökre előtte magam, ha pedig kimegyünk félek hogy bajunk esik. Ki mit csinálna a helyemben? Köszönöm szépen!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook