Őszibarackos tekercs recept
Az Őszibarackos tekercs hozzávalói:4 db tojás,
15,5 dkg cukor,
7,5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
2 evőkanál cukor,
50 dkg sovány túró,
2,5 dl tejszín,
1 csomag vaníliás cukor,
1 evőkanál étkezési zselatin,
1 db konzerv őszibarack.
Elkészítés:
Az Őszibarackos tekercs elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A lisztet az étkezési keményítővel összekeverjük, átszitáljuk és lazán a tojásos masszához keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elterítjük rajta. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük. A tésztát kivesszük a sütőből és azonnal egy kb. 2 evőkanál cukorral megszórt tiszta ruhára borítjuk. A sütőpapírt kissé megnedvesítjük és óvatosan lehúzzuk a tésztáról. A tésztát még forrón a ruha segítségével lazán feltekerjük és így hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és elkeverjük a kemény habbá vert tejszínnel és a vaníliás cukorral. A zselatint a használati utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük. Hozzákeverjünk két evőkanálnyi túrós masszát, majd mikor jól összedolgoztuk hozzáadjuk a túrós krémhez és óvatosan átkeverjük. Így megelőzhetjük a csomók képződését. A túrókrémet hideg helyre tesszük. Amint a tészta kihűlt kitekerjük és a túrókrémmel megkenjük úgy, hogy a szélétől néhány centi tészta üresen maradjon. Megszórjuk a jól lecsöpögtetett és kockára vágott őszibarackkal, majd óvatosan feltekerjük. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 8. 23:33
Az Őszibarackos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.