Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam recept
A Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam hozzávalói:0,5 kg burgonya,
2 db tojás,
0,5 kg liszt,
15 dkg füstölt szalonna,
15 dkg juhtúró,
tejföl.
A Juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam elkészítési módja:
Meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, és annyi liszttel, hogy egy durva galuskatésztát kapjunk. Nem kell teljesen simára kikeverni, lehet egy kicsit mancsos. Ízesítsük sóval. Közben a füstölt szalonnát vágjuk fel kockákra és serpenyőben, nagyon kevés olajon olvasszuk ki. Egy fazékban forraljunk vizet kevés sóval, majd szaggassuk bele a tésztát, a nokedlinél megszokott módon. Ha kész keverjük össze a szalonnával és az összemorzsolt juhtúróval. Végül díszítsük tejföllel.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. máj. 7. 09:21
A juhtúrós sztrapacska, ahogy én szoktam elkészítési módja és hozzávalói.