Juhtúrós burgonya recept
A Juhtúrós burgonya hozzávalói:60 dkg burgonya,
10 dkg juhtúró, 10 dkg húsos,
füstölt szalonna,
1 babérlevél,
só,
csipetnyi köménymag
A Juhtúrós burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sóval, babérlevéllel, köménymaggal ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük. A kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk és rá szedjük a burgonyát. Átforgatjuk, majd áttesszük egy jénai tálba. Juhtúrót morzsolunk rá és forró sütőben 10 percig sütjük. Joghurtot vagy tejfölt kínálunk mellé.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. febr. 7. 17:48
A juhtúrós burgonya elkészítési módja és hozzávalói.