Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Juhtúrós burgonya recept

Juhtúrós burgonya recept

A Juhtúrós burgonya hozzávalói:
60 dkg burgonya,
10 dkg juhtúró, 10 dkg húsos,
füstölt szalonna,
1 babérlevél,
só,
csipetnyi köménymag


A Juhtúrós burgonya elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sóval, babérlevéllel, köménymaggal ízesített vízben puhára főzzük. Leszűrjük. A kockára vágott füstölt szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk és rá szedjük a burgonyát. Átforgatjuk, majd áttesszük egy jénai tálba. Juhtúrót morzsolunk rá és forró sütőben 10 percig sütjük. Joghurtot vagy tejfölt kínálunk mellé.


Kategória: Egytálételek receptjei


A juhtúrós burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook