Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Galyasági juhtúrós sztrapacska recept

Galyasági juhtúrós sztrapacska recept

Elkészítési idő 90 perc

A Galyasági juhtúrós sztrapacska hozzávalói:
1 kg ó-burgonya
15-20 dkg házi füstölt szalonna
40-45 dkg liszt
1 kiskanál só
2 db tojás
50 dkg juhtúró (vagy juhsajt)
de lehet mindkettő is
A tálaláshoz: tejföl és 1 csokor friss kapor.


A Galyasági juhtúrós sztrapacska elkészítési módja:
A régi burgonyát – ó-burgonyát - meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, majd kissé kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van készen. A szalonnát apró kockára vágjuk, és ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Nagyon finom pörköltekhez is köretként! Szokás szerint apróra vágott friss kaporral meghintve is kínálhatjuk,


Kategória: Tésztafélék receptjei


A galyasági juhtúrós sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook