Galyasági juhtúrós sztrapacska recept


1 kg ó-burgonya
15-20 dkg házi füstölt szalonna
40-45 dkg liszt
1 kiskanál só
2 db tojás
50 dkg juhtúró (vagy juhsajt)
de lehet mindkettő is
A tálaláshoz: tejföl és 1 csokor friss kapor.
A Galyasági juhtúrós sztrapacska elkészítési módja:
A régi burgonyát – ó-burgonyát - meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán lereszeljük, majd kissé kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A burgonya nedvességétől függően változhat a liszt mennyisége, de az a lényeg, hogy annyit tegyünk bele, amennyitől galuskaszerű tésztát kapunk. A tésztából a lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük addig, amíg a galuskák feljönnek a felszínre. Kóstolással megállapítható, hogy mikor van készen. A szalonnát apró kockára vágjuk, és ropogós-pirosra sütjük. A juhtúrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük. A leszűrt burgonyás galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban. Tejföllel megöntözve tálaljuk. Nagyon finom pörköltekhez is köretként! Szokás szerint apróra vágott friss kaporral meghintve is kínálhatjuk,
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. júl. 20. 05:15
A galyasági juhtúrós sztrapacska elkészítési módja és hozzávalói.