Kolozsvári túrókrém szendvicsre recept
A Kolozsvári túrókrém szendvicsre hozzávalói:10 dkg juhtúró
8 dkg húsos kolozsvári füstölt szalonna
1 csapott evõkanál tejföl
1 diónyi vöröshagyma
csipetnyi só (a szalonna sós)
1 késhegynyi törött fehér bors
szendvicskenyerek
a díszítéshez tetszés szerinti friss zöldségféle vagy savanyúság.
A Kolozsvári túrókrém szendvicsre elkészítési módja:
A szalonnát nagyon apróra összevágjuk, majd zsírját kisütjük. Hagyjuk, hogy kihûljön, sõt meg is dermedjen. Ezután a pörccel együtt habosra keverjük, és hozzáadjuk az elõzõleg villával összekevert túrót, a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, a tejfölt, a sót és a borsot. Tovább keverjük, végül befedve a hûtõszekrénybe tesszük néhány órára. A szendvicskenyerekre kenjük, paradicsomot, zöldpaprikát, zöldhagymát vagy savanyúságot kínálunk hozzá. Legalább 5 napig eláll a normál hûtõszekrényben, de adagokra osztva fagyasztani is lehet, ezért nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 19:05
A kolozsvári túrókrém szendvicsre elkészítési módja és hozzávalói.