Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Savanyú káposzta bulgurral recept

Savanyú káposzta bulgurral recept

A Savanyú káposzta bulgurral hozzávalói:
0,5 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg lángolt kolbász
30 dkg sertés- v. pulykahús
1 csésze bulgur
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika



A Savanyú káposzta bulgurral elkészítési módja:
A savanyú káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, feldaraboljuk. A hagymát és a kétféle szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára, a húst kockára vágjuk. A kétféle szalonnát félig megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, s amikor megdinsztelődött, beleszórjuk a bulgurt. Pár percig kevergetjük, majd átforgatjuk a többi hozzávalóval. Felöntjük 3 csésze vízzel, fűszerezzük, - szükség szerint sózva készre főzzük.

Bulgur helyett készíthetjük rizzsel vagy hajdinával.


Kategória: Egytálételek receptjei


A savanyú káposzta bulgurral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook