Savanyú káposzta bulgurral recept
A Savanyú káposzta bulgurral hozzávalói:0,5 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
15 dkg füstölt szalonna
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg lángolt kolbász
30 dkg sertés- v. pulykahús
1 csésze bulgur
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát)
1 csapott evőkanál pirospaprika
Só
A Savanyú káposzta bulgurral elkészítési módja:
A savanyú káposztát átmossuk, kinyomkodjuk, feldaraboljuk. A hagymát és a kétféle szalonnát csíkokra, a kolbászt karikára, a húst kockára vágjuk. A kétféle szalonnát félig megsütjük, hozzáadjuk a hagymát, s amikor megdinsztelődött, beleszórjuk a bulgurt. Pár percig kevergetjük, majd átforgatjuk a többi hozzávalóval. Felöntjük 3 csésze vízzel, fűszerezzük, - szükség szerint sózva készre főzzük.
Bulgur helyett készíthetjük rizzsel vagy hajdinával.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2014. ápr. 24. 22:27
A savanyú káposzta bulgurral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.