Zöldbabos sertéshús recept
A Zöldbabos sertéshús hozzávalói:1/2 kg sertéskaraj vagy comb
1 nagy doboz tejföl (375 g)
fokhagyma
25 dkg zöldbab
15 dkg sajt
4 szál újhagyma
só
bors
oregánó
bazsalikom
fűszerpaprika
15 dkg burgonya
A Zöldbabos sertéshús elkészítési módja:
A húst vékony szeletekre vágjuk és fűszerekkel pácoljuk. A zöldbabot megpároljuk. A húst kevés vajon elősütjük, majd egy sütőedény aljára helyezzük. Ráhalmozzuk a párolt zöldbabot, a felkarikázott újhagymát, majd fűszereket és a reszelt fokhagymát kikeverjük a tejföllel és azt is a húsra öntjük. Tetejére mehet a reszelt sajt, majd fólia alatt 20 percig pároljuk, 5-8 percig fólia nélkül pirítjuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. ápr. 24. 20:52
A zöldbabos sertéshús elkészítési módja és hozzávalói.