Tojással töltött fasírt recept
A Tojással töltött fasírt hozzávalói:0,5 kg darált sertéslapocka
2 db szikkadt zsemle
1 db egész tojás
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors,(Izlés szerint amit szeretsz)
kb. 6-8 tojás keményre főzve
A Tojással töltött fasírt elkészítési módja:
A zsemléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, hagyjuk kihűlni. Egy tálba tesszük a darált húst, a kinyomkodott zsemléket, a kihűlt hagymát, a tojást, a reszelt fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük, és jól összegyúrjuk. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle úgy, hogy mindegyik közepére egy keménytojást teszünk. Nem túlforró olajban barnáspirosra sütjük. Szalvétára szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot, és frissen tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Marika571112, 2014. ápr. 19. 16:58
A tojással töltött fasírt elkészítési módja és hozzávalói.