Galyasági kemencés fokhagymás sült recept


1 kg
sertéstarja (sertéslapocka)
2 evőkanál kiolvasztott sertészsír
1 nagy fej fokhagyma ( 8-10 gerezd)
2 kiskanál őrölt fekete bors
só
3 fej közepes vöröshagyma
2 dl
száraz fehér bor
2 dl
csontlé vagy langyos víz.
A Galyasági kemencés fokhagymás sült elkészítési módja:
A hússzeleteket kissé megpotyoljuk, a széleit bevagdossuk, majd vékonyra vágott fokhagyma szeletkékkel megspékeljük. Bekenjük zsiradékkal, sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, majd kizsírozott tepsibe tesszük, mellérakjuk a cikkekre vágott vöröshagymát, aláöntjük a bort és kevés vizet, majd kemencébe ( sütőbe) téve készre sütjük, néha megforgatva.
Disznóöléskor készített gyors étel tízóraira vagy uzsonnára, vacsora előtt. Savanyúsággal és kenyérrel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. nov. 17. 05:54
A galyasági kemencés fokhagymás sült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.