Galyasági betyáros bográcsban recept
180 perc
A Galyasági betyáros bográcsban hozzávalói:
1,2 kg
füstölt csülök
50 dkg
füstölt oldalas
50 dkg
sertéstarja
50 dkg
sertéslapocka
20 dkg
sertészsír
30 dkg
zöldpaprika
20 dkg
érett paradicsom,1-2 db
erős csöves paprika
80 dkg
vöröshagyma
5-8 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
2-3 db
babérlevél 1kiskanál őrölt köménymag,2 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika
2 dl
vörösbor.
A Galyasági betyáros bográcsban elkészítési módja:
A füstölt húsokat előző este éjszakára beáztatjuk. A főzés előtt a bográcsot kikenjük sertészsírral, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a felszeletelt paprikát, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és ha a paprika átüvegesedett, akkor hozzáadjuk a héjától megtisztított paradicsomot is. Ha kész a lecsó megszórjuk fűszerpaprikával, majd ízlés szerint az őrölt köményt, a babérlevelet, a finomra felszeletelt fokhagymát és erős paprikát is (ha van aki nem szereti csípősen, akkor elhagyható). Most hozzáadjuk a kicsontozott és felkockázott csülökhúst, a darabolt oldalast és a többi húsfélét is, amit szintén kockára vágunk. Együtt pároljuk, keverve addig, amíg levet nem enged a hús is.Ha szükséges utána ízesítjük. Szükség szerint kevés vizet is önthetünk alá, ami később főzés közben elpárolog. A készre főzés előtt felöntjük borral is. Akkor jó, ha sűrű szaftja lesz.Friss kenyérrel, sörrel, vagy száraz borral kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. aug. 20. 19:47
A galyasági betyáros bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.