Kalács cukrozott narancshéjjal recept


25 dkg
sütőmargarin
5 db
tojás
15 dkg
cukrozott narancshéj
25 dkg
porcukor,15 dkg
mazsola
30 dkg
liszt
5 db
tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
Kevés narancslé és citromlé.
A Kalács cukrozott narancshéjjal elkészítési módja:
A margarint óvatosan megolvasztjuk, majd apránként adagolva hozzákeverjük a porcukor egyharmadát, a reszelt narancshéjat, a reszelt citromhéjat, a csomag vaníliás cukrot. Keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, a mazsolát és végül a cukrozott narancshájat is. Alaposan eldolgozzuk és habosra kavarjuk. Most felverjük a visszamaradt tojásfehérjéket és hozzáadjuk a maradék cukrot. Ha kész, - a lágy habot folyamatosan adagolva - hozzáadjuk a margarinos alaphoz. Közben a lisztet elkeverjük a sütőporral és néhány csepp citrom- és narancslével ízesítve. Ezt is óvatosan a masszához adjuk, összekeverjük.Most ütőpapírral kibélelünk egy tepsit (tortaformát) a masszát belerakjuk, a tetejét elsimítjuk és előmelegített sütőben közepes lángon készre sütjük (kb. 45-50 perc). Sütés után felszeletelve, narancs- és citromlével megcsepegtetve, porcukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. júl. 31. 06:19
A kalács cukrozott narancshéjjal elkészítési módja és hozzávalói.