Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Galyasági gombócleves gazdagon recept

Galyasági gombócleves gazdagon recept

Elkészítési idő 70 perc

A Galyasági gombócleves gazdagon hozzávalói:
20 dkg
marhahús
1-1 szál petrezselyem és sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szem burgonya
1 db
száraz zsemle
1 db
tojás
2 evőkanál étolaj
1 kiskanál pirospaprika
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
leveskocka
apróra vágott lestyánlevél
Kevés liszt.


A Galyasági gombócleves gazdagon elkészítési módja:
A leveshőst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a zsemlét megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.A burgonyát félretesszük. Most a húst a sárgarépával, petrezselyemmel és a zsemlével együtt ledaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, apróra vágott lestyánlevéllel. Hozzáadjuk a felvert tojást és az egészet összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. amit lisztben megforgatunk és félre teszünk. Külön edényben a felforrósított étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit tűzrúől lehúzva megszórunk fűszerpaprikával és felöntünk egy liternyi vízzel, amiben a leveskockát feloldottuk.Felforraljuk, majd belerakjuk a zöldséges húsgombócokat és éppen csak gyöngyöző lében kb. fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyátis. Ha megpuhult a burgonya a levest apróra vágott lestyánlevéllel megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A galyasági gombócleves gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook