Galyasági gombócleves gazdagon recept
70 perc
A Galyasági gombócleves gazdagon hozzávalói:
20 dkg
marhahús
1-1 szál petrezselyem és sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 szem burgonya
1 db
száraz zsemle
1 db
tojás
2 evőkanál étolaj
1 kiskanál pirospaprika
Ízlés szerint só
őrölt fekete bors
leveskocka
apróra vágott lestyánlevél
Kevés liszt.
A Galyasági gombócleves gazdagon elkészítési módja:
A leveshőst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a zsemlét megáztatjuk, majd kinyomkodjuk.A burgonyát félretesszük. Most a húst a sárgarépával, petrezselyemmel és a zsemlével együtt ledaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal, apróra vágott lestyánlevéllel. Hozzáadjuk a felvert tojást és az egészet összedolgozzuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle. amit lisztben megforgatunk és félre teszünk. Külön edényben a felforrósított étolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit tűzrúől lehúzva megszórunk fűszerpaprikával és felöntünk egy liternyi vízzel, amiben a leveskockát feloldottuk.Felforraljuk, majd belerakjuk a zöldséges húsgombócokat és éppen csak gyöngyöző lében kb. fél óráig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyátis. Ha megpuhult a burgonya a levest apróra vágott lestyánlevéllel megszórva tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. júl. 10. 06:46
A galyasági gombócleves gazdagon elkészítési módja és hozzávalói.