Tárkonyos, palócleves... recept
60 perc
A Tárkonyos, palócleves... hozzávalói:
1 kg marhahús
1 kg zöldbab
40dkg burgonya
20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
1-2 zöldpaprika és paradicsom
3 vöröshagyma
1 dl olaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
tárkony
őrölt bors
majoránna
csipet kömény
őrölt paprika
1 csokor petrezselyem
só
2-5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
pár csepp ecet
A Tárkonyos, palócleves... elkészítési módja:
A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fűszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefőzöm, teljes puhulásig főzöm.A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát főzök bele.A főzés végén aprított friss petrezselyemmel bőven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. jún. 27. 07:59
A tárkonyos, palócleves... elkészítési módja és hozzávalói.