Rakott hal recept
60 perc
A Rakott hal hozzávalói:
1 kg fehérhúsú filézett hal
10 dkg vaj
2 evőkanál reszelt vöröshagyma
4 közepes nagyságú sárgarépa
2 dl fehérbor
4 dl tejföl
3 tojás sárgája
25dkg reszelt sajt
só
A Rakott hal elkészítési módja:
10 dkg vajon tűzálló tálban üvegesre pároljuk a hagymát, elterítve ráreszeljük a sárgarépát, a répára ráfektetjük az előzőleg besózott haldarabokat. A halakra ráöntjük a bort, borsónyi vajdarabokat tesszük az egész tetejére. Lefedjük a tálat, és 20 percre sütőbe tesszük. Félidőben megforgatjuk a haldarabokat. Levesszük a fedőt. A tejfölt simára keverjük a tojás sárgájával, és ráöntjük a halakra, majd sajtot szórunk a tetejére. A nyitott tálat addig tesszük vissza a sütőbe, amíg aranysárga nem lesz a sajt. Krumplipürével tálaljuk.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. jún. 23. 13:52
A rakott hal elkészítési módja és hozzávalói.