Csirkemellfilé sonkában recept
A Csirkemellfilé sonkában hozzávalói:4 db filézett csirkemell,
4 evőkanál olivaolaj,
1 teáskanál szárított rozmaring,
só, őrölt csípős paprika,
8 vékony szelet nyers sonka,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
3 zellerszár,
3 sárgarépa,
2 kis cukkini,
1 evőkanál paradicsompüré,
1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!),
2 evőkanál olivaolaj,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál összevágott petrezselyem
A Csirkemellfilé sonkában elkészítési módja:
A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral. Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. dec. 27. 20:47
A csirkemellfilé sonkában elkészítési módja és hozzávalói.