Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos hagymaleves recept

Sajtos hagymaleves recept

A Sajtos hagymaleves hozzávalói:
1 póréhagyma,
3 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma,
vaj vagy olívaolaj,
2 babérlevél,
1 teáskanál liszt,
tejföl,
só,
õrölt szerecsen dió,
bors,
reszelt sajt , ( füstölt és trappista )
barna kenyér


A Sajtos hagymaleves elkészítési módja:
A vöröshagymát félbevágom, szép vékonyra szeletelem. A póréhagymát is vékonyra vágom.Kevés olajon vagy vajon üvegesre dinsztelem kevés sóval fedõ alatt. Ha kész, felengedem vízzel, beleteszem a babérlevelet, kb. 20 percig fõzöm. Világos vajas rántást készítek, kevés vízzel felengedem, és a leveshez öntöm. Tejfölt, õrölt szerecsendiót, borsot, és ízlés szerint még sót teszek bele, és kb. még 10 percig fõzöm. Mikor megfõtt, a kétféle reszelt sajtot belekeverem, de már nem fõzõm tovább. A barna kenyérbõl szép kis szeleteket vágok, megpirítom, az egyik oldalára sajtot olvasztok. A forró levest tányérba szedjük és a sajtos pirítóssal tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos hagymaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook