Zöldségleves marhahússal recept
A Zöldségleves marhahússal hozzávalói:20 dkg évszak szerinti zöldség (zöldbab, zöldhagyma,
borsó,
sárgarépa,
zeller,
karalábé,
karfiol,
brokkoli),
1 burgonya,
fél hagyma,
10 dkg sovány marhahús,
2 tk. vaj,
1 ek. zab (kb. 1,5 dkg),
negyed liter víz,
1 teáskanál instant zöldségleves,
bors,
só,
petrezselyem,
1 teáskanál enzimes gabona
A Zöldségleves marhahússal elkészítési módja:
Pucoljuk meg a zöldséget, és vágjuk falatokra. Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg és vágjuk kockára. A hagymát is hámozzuk meg és vágjuk apróra. A marhahúst vágjuk falatokra. A vajat melegítsük meg levesesfazékban, és a hagymát abban pároljuk meg. Adjuk hozzá a zöldséget, és néhány percig pároljuk vele. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zabot és az instant zöldséglevest, és forraljuk fel. Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk a leveshez. Ízesítsük borssal, sóval és enzimes gabonával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 14. 18:11
A zöldségleves marhahússal elkészítési módja és hozzávalói.