Krinolinos saláta recept

1 póréhagyma,
1 közepes lila hagyma, (kb. 6 dkg),
kb. 5 ek. olívaolaj,
25 dkg madársaláta,
1 doboz (212 ml) csemegekukorica,
25 dkg krinolin,
2-3 ek. világos balzsamecet,
1 ek. magos mustár,
cukor,
só,
őrölt bors
A Krinolinos saláta elkészítési módja:
Az alaposan megmosott, konyhai papírtörlővel megtörölgetett pórét és a lila hagymát vékony karikákra vágjuk, majd a serpenyőben felhevített kb. 2 ek. olajon kevergetve megpároljuk. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A madársalátát megmossuk, majd alaposan lecsöpögtetjük. A csemegekukoricát ugyancsak lecsöpögtetjük. A krinolint hosszában félbevágjuk, és felszeleteljük. A balzsamecetet alaposan kikeverjük a mustárral. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük, és apránként beledolgozzuk a maradék olívaolajat. A madársalátát, a pórét, a lila hagymát, a kukoricát és a krinolint a mustáros salátaöntetbe vegyítjük. Félbarna kenyér illik hozzá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 12. 18:04
A krinolinos saláta elkészítési módja és hozzávalói.