Rántotta görögösen recept



Személyenként:
1 mokkáskanál olívaolaj
kb.8-10 cm póréhagyma
2 db közepes paradicsom
4-5 dkg reszelt sajt
2 tojás
késhegynyi oregánó
só, bors, ízlés szerint.
A Rántotta görögösen elkészítési módja:
Teflon serpenyő alján szétkenjük az olívaolajat, rátesszük a vékony karikákra vágott póréhagymát,rövid ideig dinszteljük, nem kell megpirítani. Amikor már üveges, rádobjuk a héjától megtisztított, darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd kis idő után belekeverjük a reszelt sajtot. Amikor pépessé válik, ráöntjük a felvert tojásokat és megszórjuk az oregánóval. Együtt kötésig sütjük. Tetejére szórhatunk még reszelt sajtot.
Friss, puha kenyér illik hozzá.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 3016cdaf47, 2008. nov. 6. 17:09
A rántotta görögösen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.