Rác csirkecomb recept
60 perc
A Rác csirkecomb hozzávalói:
4 db csirkecomb
15 dkg szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
2 db paradicsom
6 db nagyobb krumpli
1/2 tasak Kotányi szárnyaspác fűszer
1 pohár tejföl vagy 5-8 dkg reszelt sajt
só, ízlés szerint
A Rác csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat a szárnyaspáccal megszórjuk, kicsit állni félretesszük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, krumplit karikára szeleteljük. A krumplikarikákat étolajjal megkent tepsi aljába terítjük, rászórjuk a hagymát, szalonnakockákat. Rátesszük a pácolt csirkecombokat, ezt befedjük a paprika és paradicsomszeletekkel. Fóliával letakarva sütjük, ha a húsok megpuhultak, fólia nélkül, tetejét megszórva a sajttal v. rásimítva a tejfölt, még 10 percig forró sütőben sütjük.
Én a krumplisort és a felső zöldségsort szoktam enyhén sózni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 3016cdaf47, 2008. okt. 3. 19:04
A rác csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.