Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Lecsós tojáslepény recept

Lecsós tojáslepény recept

A Lecsós tojáslepény hozzávalói:
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál tejföl
4 zöldpaprika (minél színesebb, annál gusztusosabb)
2 közepes fej vöröshagyma
2 kemény paradicsom
5 dkg füstölt szalonna
1 csokor friss petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint törött fekete bors
1 csapott teáskanál só.


A Lecsós tojáslepény elkészítési módja:
A tojássárgákat a tejföllel, a sóval és a borssal habosra felverjük. A lisztet apránként hozzákeverjük, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, amelyet a habverővel óvatosan beleforgatunk a tojásos masszába. A zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk, majd nagyon vékony, hosszú csíkokra metéljük. A paradicsomot ugyancsak megmossuk és felkockázzuk. A füstölt szalonnát felaprítjuk, és egy nagy tojássütő serpenyőben folytonos kevergetés közepette a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikacsíkokat, ezzel is pirítjuk néhány percig, végül ráöntjük a tojásmasszát. A serpenyőt kissé megdöntve, egész felületén körülfolyatjuk, hogy egybefüggő, egyforma vastag réteg legyen. (Mintha palacsintát sütnénk. ) Villával eligazítjuk benne a zöldpaprikát. Keverés nélkül sütjük egy-két percig, ezután a paradicsomot is elosztjuk rajta. (A lágy masszába félig belesüllyed a paradicsom. ) A zúzott fokhagymát rászórjuk, és addig sütjük, amíg az alja szép piros lesz, de a teteje még nem teljesen szilárdul meg. Azonnal rászórjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.


Kategória: Tojásételek receptjei


A lecsós tojáslepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook