Garam masalás zöldségek tortilla lapban recept
A Garam masalás zöldségek tortilla lapban hozzávalói:Tortillalapok,
kávéskanálnyi lereszelt gyömbér,
fél gerezd fokhagyma,
garam masala fűszerkeverék,
fél csésze szezámmag,
fél csésze lenmag,
1 fej hagyma,
2 db répa,
1 kisebb cukkini,
6-8 brokkoli rózsa,
6-8 karfiolrózsa,
1 paradicsom,
2 db fehér paprika.
A Garam masalás zöldségek tortilla lapban elkészítési módja:
A magokat először megpirítom, majd ráöntök sokat a garam masalából, mielőtt odakapna, hozzáadom a reszelt gyömbért és a fokhagymát. Kicsit kevergetem, és kapásból az egész konyhában fantasztikus illat kerekedik. Hozzáteszem a vöröshagymát. Ez a szakasz látható a második képen. Majd egymásután belepakolom a zöldségeket és hagyom, hogy megsüljenek. Ha megsültek a zöldségek, a tortilla lapokkal lefedem őket egyesével, hogy megpuhuljanak. Aztán a tortilla lap közepére csíkban ráteszem a zöldségeket, arra humuszt és a lapok széleit ráhajtom.
Ha valamely alkatrész túl fűszeres vagy csípősre sikerül, joghurttal lehet visszafogni az élményt.
Igaziból ez a recept ugyanolyan jól működik tortilla lap helyett rizzsel is.
Desszertként a mazsolás joghurtot ajánlom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. okt. 1. 21:11
A garam masalás zöldségek tortilla lapban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.