Rakottkel hagymás babbal recept
A Rakottkel hagymás babbal hozzávalói:50 dkg bab
4-5 fej hagyma
1 kis fej kelkáposzta
35 dkg rizs
1 konzerv paradicsompüré
cigányszósz
3 gerezd fokhagyma
ételízesítő
bazsalikom
majoranna
bors
só
olaj
A Rakottkel hagymás babbal elkészítési módja:
A rizst főzd meg. A kelkáposztát szedd levelekre, és ételízesítős vízben főzd ressre. Öntsd le a tegnap beáztatott babodról a vizet, és azt is főzd meg. (Ha nem áztattál be babot, szaladj el a boltba, és vegyél konzerv babot.) Mindezek közben van időd a karikára vágott hagymákat kevés olajon megpárolni. Ha megfőtt a bab, szűrd le, tedd a hagymához, öntsd rá a paradicsompürét, a cigányszószt, fűszerezd a lereszelt fokhagymával, bazsalikommal, majorannával, 10 percig hagyd főni alacsony hőfokon. Gyújtsd be a sütődet, margarinnal kenj ki egy jénait, szűrd le a kelkáposztát. Rétegezd a rakott kelt a szokásos módon: alulra levél kerül, majd rizs, majd - hús helyett - a hagymás bab. Annyi réteget készíts, amennyi a hozzávalókból kijön. Én legfelülre kelkáposztalevelet tettem. 180-200 fokos sütőben 20-30 percig süsd.
Ha 90 napozol, keményítőnapra így fogyaszthatod, ha nem, akkor használj hozzá tejfölt is. Jó étvágyat!
Ez a recept nem tőlem származik,a Mindmegettén olvastam.
Kipróbáltam,nagyon finom,ezért azt gondoltam megosztom itt is másokkal.
Nekem jobban ízlik,mint a hússal készült változat.
Cigányszószt nem használtam,viszont a bab közé még gombát is pároltam,úgy is nagyon finom.
Hagymát kevesebbet,csak 2 nagyobbat használtam.
Rizs helyett lehet használni árpagyöngyöt is (sős vízben megfőzve),azzal is nagyon finom,érdekes ízhatás.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. szept. 29. 19:02
A rakottkel hagymás babbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.