Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb recept
Az Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb hozzávalói:8 db csirke felsőcomb bőrével
16 szelet füstölt szalonna
8 vékony szelet sajt (ha van, akkor füstölt)
16 szem aszaltszilva
10-15 dkg durvára vágott vagy darált dió
3 db zsemle
2 db tojás
só
ételízesítő
őrölt bors
őrölt fahéj
1-1,5 dl fehérbor (ha nincs, víz is jó)
zsír vagy olaj a sütőedénybe
Az Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítom, besózom, félreteszem. Az aszaltszilvát megmosom, kicsit félretszem ázni.A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom, egy tálba teszem. Beleütöm a 2 db tojást, beleteszem a diót, ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízlés szerint ízesítem, jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm, erre teszek 1 szelet sajtot, 2 szem aszaltszilvát, a bőrt visszahajtom. Kizsírozott sütőedénybe teszem egymás mellé. A tetejére 2-2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort vagy a vizet összekeverem kevés fahéjjal, és meglocsolom vele a combokat. Az edényt a fedelével vagy alufóliával lefedem, előmelegített sütőben jó 1 órát sütöm 200 fokon. Majd leveszem fedőt vagy fóliát, és szép pirosra sütöm a combokat. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. szept. 27. 16:15
Az aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.