Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb recept

Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb recept

Az Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb hozzávalói:
8 db csirke felsőcomb bőrével

16 szelet füstölt szalonna

8 vékony szelet sajt (ha van, akkor füstölt)

16 szem aszaltszilva

10-15 dkg durvára vágott vagy darált dió

3 db zsemle

2 db tojás



ételízesítő

őrölt bors

őrölt fahéj

1-1,5 dl fehérbor (ha nincs, víz is jó)

zsír vagy olaj a sütőedénybe


Az Aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat megtisztítom, besózom, félreteszem. Az aszaltszilvát megmosom, kicsit félretszem ázni.A zsemléket hideg vízbe áztatom, kicsavarom, egy tálba teszem. Beleütöm a 2 db tojást, beleteszem a diót, ételízesítővel, borssal, fahéjjal ízlés szerint ízesítem, jól összekeverem. A kész tölteléket a csirkecomb bőre alá töltöm, erre teszek 1 szelet sajtot, 2 szem aszaltszilvát, a bőrt visszahajtom. Kizsírozott sütőedénybe teszem egymás mellé. A tetejére 2-2 szelet füstölt szalonnát teszek. A bort vagy a vizet összekeverem kevés fahéjjal, és meglocsolom vele a combokat. Az edényt a fedelével vagy alufóliával lefedem, előmelegített sütőben jó 1 órát sütöm 200 fokon. Majd leveszem fedőt vagy fóliát, és szép pirosra sütöm a combokat. Burgonyapürével, sült burgonyával vagy rizzsel tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszaltszilvás-diós töltött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook