Sertéscsülök pékné módra recept
A Sertéscsülök pékné módra hozzávalói:4 személyre:
2 db kisebb hátsó csülök
1 kg aprószemű burgonya
50 dkg vöröshagyma
só
bors
1 fej fokhagyma
őrölt kömény
1 kávéskanál paradicsompüré
olaj
10 dkg liszt
A Sertéscsülök pékné módra elkészítési módja:
A csülköket megtisztítjuk, a bőrös részt éles késsel a csont mellett kissé behasítjuk, sóval bedörzsöljük. Ezután tepsibe helyezzük, kevés olajjal meglocsoljuk, és középmeleg sütőben kérgesre sütjük. Amikor a csülök felülete már szép pirosra sült, de a csont mellett még kemény a hús, akkor adjuk hozzá az ízadó anyagokat. Tesszük ezt olyan módon, hogy 2 dl vízben feloldjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk az 1 fej zúzott fokhagymát, őrölt köményt, majd ezeket jól elkeverjük. Közben a csülök mellé helyezzük a megtisztított és háromnegyedig előfőzött burgonyát, és a csülökkel együtt tovább sütjük. A csülköket a fenti fűszeres lével és a saját kisült zsírjával gyakran locsolgatva puhára sütjük. Közben a vöröshagymát 2-3 mm vastagságú karikára vágjuk. A hagymakarikákat szétszedjük, majd liszttel meghintve felhevített bő olajban aranysárgára sütjük. A csülkök csontjait eltávolítjuk, a csülköket éles késsel felszeleteljük. Tálra tesszük, felhalmozzuk mellé a vele sült burgonyát. A sült hagymakarikákkal beborítjuk a csülköket és a burgonyát, végül meglocsoljuk a pecsenye levével.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. szept. 26. 12:24
A sertéscsülök pékné módra elkészítési módja és hozzávalói.