Hentesleves recept
A Hentesleves hozzávalói:30 dkg sertés apróhús
30 dkg csirkemáj vagy sertésmáj
15 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
0,5 dl olaj
3 dkg liszt
1 babérlevél
só
őrölt feketebors
3 teáskanál mustár
1,5 dl tejföl
tárkony ízlés szerint (elhagyható)
A Hentesleves elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,fokhagymát,hozzáadjuk a kockára vágott répákat,a húst.Pirítjuk,majd lisztet szórunk rá,vízzel felengedjük.Hozzáadjuk a babérlevelet,borsot,a felkockázott zöldpaprikát,paradicsomot,tárkonyt,mustárt és sózzuk. Ha a hús már puha,beletesszük a felkockázott csirkemájat és pár perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
Nagyon finom.
Ajánlom hozzá a pirított zsemlekockát,vagy levesgyöngyöt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. szept. 10. 11:52
A hentesleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.