Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves recept
A Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves hozzávalói:50 dkg pulyka fehér apróhús
1 szál fehérrépa
1 nagyobb sárgarépa
15-20 dkg zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
1 kisebb fej hagyma
1 evőkanál olaj
1 húsleveskocka
2 dl főzőtejszín
1 ek liszt
fél citrom leve
só, fehérbors, szárított, vagy friss tárkony
A Tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves elkészítési módja:
Az olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a kisebb kockára vágott húst. Kavargatva fehéredésig pirítom, ekkor sózom (óvatosan, mert a leveskocka is sós!), borsozom, hozzáadom a félkarikára vágott zöldségeket és a borsót, felengedem vízzel és beledobom a húsleveskockát. Amikor minden puhára főtt, a lisztből és tejszínből készített habarást hozzáadom, összeforralom, citromlével ízesítem, és ízlés szerint tárkonyt szórok bele. Én kb mokkáskanálnyi szárítottat szoktam, nagyon intenzív az íze.
Finom, tartalmas leves. Aki szereti gombát is tehet bele, én azt ki szoktam hagyni, mert nem mindegyik gyerekem eszi meg.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. szept. 4. 19:29
A tejszínes-tárkonyos pulykaragu leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.