Gombás-tejfölös pulykamell recept
A Gombás-tejfölös pulykamell hozzávalói:70 dkg pulykamell filé
50 dkg csiperke gomba
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
A Gombás-tejfölös pulykamell elkészítési módja:
A pulykamellet vékonyan felszeletelem. Mindkét oldalát sózom, borsozom. Kicsit állni hagyom, ezalatt megtisztítom és vékonyan felszeletelem a gombát. Az olajon megsütőm a hússzeleteket, mindkét oldalát 3 percig. Kiszedem a husit egy tálra, a visszamaradt olajon megdinsztelem a finomra vágott hagymát. Megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gombát, Kissé megsózom. Puhára párolom. A tejfölből és lisztből habarást készítek, amelyet a gombához adok. Visszarakom a serpenyőbe a gombához a hússzeleteket, és összeforralom az egészet.
Mi párolt rizzsel, vagy nokedlivel szeretjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: mmacus, 2009. aug. 24. 17:20
A gombás-tejfölös pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.