Citromos-tárkonyos csirkeleves recept
60 perc
616 kcal
1kg csirkefelsőcomb,1vöröshagyma,4 evőkanál olaj,1 babérlevél,1 kiskanál só,egy csipet örőlt bors,2sárgarépa,30dkg csiperkegomba,30dkg zöldborsó,2dl tejszin
1evőkanál liszt
fél citrom leve,1evőkanál mustár,1kiskanál fölapritott friss vagy feleannyi száritott tárkony.
A Citromos-tárkonyos csirkeleves elkészítési módja:
A combokat lebőrözzük,kicsontozzuk,a húst egycentis kockákra vágjuk.A hagymát megtisztitjuk,finomra apritjuk,az olajon,közepes lángon megfonnyasztjuk.A húst rádobjuk,kevergetve kb 3perc alatt fehéredésig sütjük.A babérlevelet hozzáadjuk,megsózzuk,megborsozzuk.Egy kevés vizet öntünk alá,és lefödve kb 30percig pároljuk.Ezalatt a répát és a gombát megtisztitjuk, feldaraboljuk,és a csirkéhez adjuk.4-5 percig pároljuk,majd 8deci vizzel fölöntjük. 5percnyi főzés után hozzáadjuk a zöldborsót.A tejszint a liszttel,és a citrom levével meg a mustárral összekeverjük,ezzel sűritjük a levest.2percnyi főzés után tárkonnyal fűszerezzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Droma, 2006. jún. 25. 21:39
A citromos-tárkonyos csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.