Citromos-tárkonyos csirkeleves recept



1kg csirkefelsőcomb,1vöröshagyma,4 evőkanál olaj,1 babérlevél,1 kiskanál só,egy csipet örőlt bors,2sárgarépa,30dkg csiperkegomba,30dkg zöldborsó,2dl tejszin
1evőkanál liszt
fél citrom leve,1evőkanál mustár,1kiskanál fölapritott friss vagy feleannyi száritott tárkony.
A Citromos-tárkonyos csirkeleves elkészítési módja:
A combokat lebőrözzük,kicsontozzuk,a húst egycentis kockákra vágjuk.A hagymát megtisztitjuk,finomra apritjuk,az olajon,közepes lángon megfonnyasztjuk.A húst rádobjuk,kevergetve kb 3perc alatt fehéredésig sütjük.A babérlevelet hozzáadjuk,megsózzuk,megborsozzuk.Egy kevés vizet öntünk alá,és lefödve kb 30percig pároljuk.Ezalatt a répát és a gombát megtisztitjuk, feldaraboljuk,és a csirkéhez adjuk.4-5 percig pároljuk,majd 8deci vizzel fölöntjük. 5percnyi főzés után hozzáadjuk a zöldborsót.A tejszint a liszttel,és a citrom levével meg a mustárral összekeverjük,ezzel sűritjük a levest.2percnyi főzés után tárkonnyal fűszerezzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Droma, 2006. jún. 25. 21:39
A citromos-tárkonyos csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.