Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös-kolbászos burgonyaleves recept

Tejfölös-kolbászos burgonyaleves recept

A Tejfölös-kolbászos burgonyaleves hozzávalói:
1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg krumpli
2 evőkanál étolaj
2 babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
20 dkg füstölt kolbász
2 dkg liszt
1 dl tejföl

erőspaprika


A Tejfölös-kolbászos burgonyaleves elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott krumplit, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös-kolbászos burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook