Tejfölös-kolbászos burgonyaleves recept
A Tejfölös-kolbászos burgonyaleves hozzávalói:1 nagy fej vöröshagyma
60 dkg krumpli
2 evőkanál étolaj
2 babérlevél
1 kiskanál pirospaprika
20 dkg füstölt kolbász
2 dkg liszt
1 dl tejföl
só
erőspaprika
A Tejfölös-kolbászos burgonyaleves elkészítési módja:
Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott krumplit, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 23. 00:40
A tejfölös-kolbászos burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.