Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hány nyelven beszélsz? Hogyan, és miért tanultad őket? fórum

Hány nyelven beszélsz? Hogyan, és miért tanultad őket? (beszélgetés)

ma 18:39

Klasszikus latint tanultam 2 évig, ami megmaradt az a példa beszédek, és az "okosságok" , utána szakmai latin - napi szinten használom.

Orosz kötelező volt, 8 évig, naná hogy folyékonyan nem, de "konyha nyelven" nem tudnak eladni, eszperantó, lovári kötelező nyelvvizsga pipa, angol , német minimálisan, de nem maradnék az útszélén- ezt az élet hozta

10. Shya
ma 18:01
az angolt aktívan használom, munkához, külföldi ismerősökkel való kapcsolattartáshoz. az olaszt sokkal jobban szerettem tanulni, valahogy jobban ráállt az agyam egyből. de az megkopott kissé, mivel nincs akkora szükségem rá, h használjam. ezt a kettőt ugye általános-középiskolában tanultam. illetve, én már nem tanultam oroszt, de édesanyám nagyon szereti, mai napig jól beszéli, szívesen tanított engem is. arabul, urdu nyelven, románul pár kifejezést, ismerősök-barátok által.
9. tumbo2 (válaszként erre: 6. - Enissa)
ma 17:24
tanultam oroszt,németet,de már semmire sem emlékszem.
8. Hansika (válaszként erre: 7. - Leoborta)
ma 14:24
Gratula, egy csomo nyelven nem tudnak teged eladni..-))
ma 14:20
Magyarul egész jól, az az anyanyelvem. Szlovákul már egész elfogadhatóan, mert államnyelv mifelénk, mert muszáj, iskolában kezdték a fejembe verni. Csehül is egész jól. Éltem náluk pár évet, szintén szláv nyelv, hasonlít a tótra. Angolul sokat olvasgatok a neten, megértem, az élő beszéd már nehezebben megy. Oroszul tudok olvasni, keveset értek. Nekem még tanították iskolában. Mivel a lengyel is szláv nyelv, elég sokat megértek belőle. Ez hasonlít leginkább az előbbi szláv nyelvekre.
6. Enissa (válaszként erre: 1. - Marinakovacska)
ma 12:16
Még magyarul sem megy.
ma 12:09
Azt hiszem, hogy eleg jol beszelem a magyar nyelvet.
ma 11:56

Angol, német, görög.

Németet az iskolába, angolt az utazások miatt tanultam, gorogot a párom miatt, és hogy tudjak érvényesülni az országban.

3. Archer84 (válaszként erre: 1. - Marinakovacska)
ma 11:51
Németet tanultam 13 évig, de már nem sokra emlékszem. Az angolt meg csak úgy, az egész jól megy.
ma 11:50
*fektetek
ma 11:49
Én angolul, németül beszélek jól. A szerbet és az oroszt hobbiként tanultam, ez a két nyelv a legnehezebb, akármennyi időt feketék bele a ragozási táblázat nehéz😅

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook