Ha azt veszed észre, néha magadban beszélsz, annyi a mondanivalód, itt a helyed! :) (beszélgetős fórum)
Bizony, összevissza alszom néha.
A gépen állandóan be van kapcsolva már csak a mailek miatt is. "Lemegy alfába", de egy kattintás és máris aktív.
Szóval ha véletlenül felébredek, akkor mráis itt vagyok.
Egyszer telfonált is az egyik szembeszomszéd, hogy mintha valamit látna a háznál.
Hívtam a rendőrséget, de nem ígértek semmit. Küldenek valakit, de nem biztos, hogy hamar.
Elindultam oda, és mire odaértem, ott volt a ház előtt egy szép nagy darab rendőr, akivel együtt bejártuk a házat, de nem találtunk senkit és semmit.
Guruljka!
Valóban te írsz ide hajnalok hajnalán, és nem valamelyik alteregód??? :))
Akkor valóban rendes szomszédok vannak, ha így odafigyelnek a házra.
Ja! A szomszéd megkérdezné, hogy ki van ott? Te pedig csak annyit mondanál: Én! Mint az én szomszédasszonyom, amikor már eléggé este volt, és becsöngetett! :)
Nincs ott kutya, de a szembeszmszéd ismer is, és engem hívna fel, ha gyanús mozgást látna.
De nappal akarok odamnenni amúgy is, nem sötétben. Sajnos a szoba annyira sötét, hogy nappal is kell a világítás,. pláne az én szememmel.
Kicsit belegondoltam, a helybeli módi szerint tartott kutyák közül hány akadna olyan, amelyiket uszítani lehetne...
Ha kiengednék a kapun kívülre, inkább befelé törekedne, nem hogy még támadjon is.
Az lehet, hogy a szomszédok odajönnek és megkérdezik, ki van ott és miért.
(Jól elírtam az előzőt, a húgomnak nem kincs a fonal, hanem nincs értéke.)
Tömegközlekedéssel jött-ment, egyetlen nagyobbacska válltáskával, de a fonalnak kincs értéke a számára. Másnak se nagyon.
Majd megyek át úgyis, utánanézek. Nem sürgős.
Mielőtt ott nagyobb rendezkesédbe fogok, kell még vennem egy kisebb akkus fényszórót, mert nincs áram a házban.
Sosem tanultam meg kötni. Anyu pedig nagyon szépen tudott.
Egy idő után abbahagyta, nem volt ár türelme hozzá.
Amikor engem a suliban tanítottak volna kötni, az én mintadarabom (egy négyzetes "dényfogó") egy majdnem deszka keménységű valami lett, vastag fonalból.
Alátétnek jó lehetett volna, de műszálas fonalból volt.
No, ahhoz meg nekem eleve nem volt türelmem, hogy tovább kísérletezzek. A mindenféle tűkkel való ügyködés nem lett az én világom.
Nem, illetve Anyu házában találtam a szekrényben, de akkor nem hoztam át.
Azóta a húgom takarított ott és sok mindent kidobott. Sajnos azt hiszem, a zsáknyi fonalat is. amit én a beépített verandán hagytam.
Nem hoztam ide, mert a cicáim matt csak gond lett volna a tárolása.
Ez tök jó! Ilyenem nekem is van 1-2 db. Nem tudom, miért gondoltam valami olyan fülvédőre, mint a fejhallgató, hogy egy-egy tömött karika mint a fejhallgató, és valami vékony kötött pánttal összekötni őket???
Alapból kettőt. Az időbe még belefér, mire ide ér a hideg idő!
A dr.Pol c. filmben láttam az egyik dr-nő úgy ment télen a haszonállatokhoz, hogy nem volt a fülvédője középen összefogva egy kis pánttal, így a fejtetőn kívül szinte az egész fejét védte körben és egy kicsit ráhúzva a homlokára. Esetleg még mielőtt az összefogó pántot rávarrnád, esetleg felpróbálod, valójában milyen érzés, és milyen a kinézeted úgy.
Nézd meg, milyen könnyen tudod elszakítani a két kezeddel a szálat. Ha nem szakad könnyen, akkor még használható.
Ha könnyen szakad, akkor max. valami szikével, hasonlóval kettévágod a gombolyagot, akkor szét tudod lazítani a viszonylag rövid szálakat, és egy-egy öreg kispárna huzatba beletömködni. Jó a cicáknak, kutyusoknak fekvőhelyként. Majd meglátod, mennyire fognak örülne neki!
Na, a húgom, meg alighanem kihajigálta azt a so fonalat, ami Anyu házában volt.
Még bontatlan boti motringokban volt több kilónyi, el akartam osztogatni azoknak, akik kérnek belőle.
" ahogy írtam is, ilyen jelenségeket figyeltem meg az utóbbi időben Japán közelében, és a Florida-Mexico közötti tenger bizonyos területein is."
Ez nagyon tetszik. Mikor jártál arra, hiszen mindig itt lógsz😂
További ajánlott fórumok:
- Hogy válaszolsz frappánsan a "Hogy vagy? Mi van veled?" kérdésre, ha nincs mondanivalód?
- Magyar szókincsünk ritkaságai: használjuk őket gyakrabban, tegyük különlegessé mondanivalónkat!
- Tudnátok nekem 19., 20. századi költöktől olyan verseket mondani, amelyekben valami tragédia történik, vagy súlyos, nehéz mondanivalója van?
- Hogyan értelmezzük ezt a verset, mi a mondanivalója?
- Köszönetet szeretnék mondani egy dallal, tudtok olyan zenét aminek ez a mondanivalója?
- Számotokra átjön ennek a kisfilmnek a mondanivalója?