Hogy válaszolsz frappánsan a "Hogy vagy? Mi van veled?" kérdésre, ha nincs mondanivalód? (tudásbázis)
Így igaz, egy köszi jól az kevés. Pedig gyakran így reagálok, és próbálok természetes moslyt " küldeni ".
Nyáron találkoztam egy volt kolléganővel. ( van sok ) Mosolyogtam és kiegyenesítettem a vállamat. Jól vagyok.
Szeretek veled találkozni, mert mosolyogsz.
Tény örülök bármelyik volt kollégával összefutok.
Ha tovább dumcsizunk még, a következő kérdése, Dolgozol? Sokkal többet nem szoktunk.
Jól vagyunk és ti?
A "jól vagyunk" alatt értendő, hogy bárhogy is van, nem szeretném részletezni.
K: Hogy válaszolsz frappánsan a "Hogy vagy? Mi van veled?" kérdésre, ha nincs mondanivalód?
V: Megvagyok,semmi különös.És veled?:)
Kieg:
Én magam pedig csak akkor kérdezem meg,ha direkte akarom,hogy a másik meséljen,mi történt vele,merre járt,mit csinált.És persze mindezek milyen hatással voltak a lelkivilágára.Az egyik legfrusztrálóbb az, amikor erre a kérdésre közli a lelkiállapotát,de sztorit nem ad hozzá.("rosszul,de hagyjuk..." Jájj!!!)Akkor inkább mondja ezt itt,amit fent írtam.
Igen, mert itt szerintem az ember egy jó pletykát vár, amit esetleg tovább tud mondani.
Ez az én véleményem......
Ez egy udvariassági formula, amire nem frappánsan kell válaszolni, hanem hasonló formulával.
Éppen elég, hogy remekül vagyok, és te?
Ennyit: I'm fine, thank you! :)
Csak Magyarországon veszik véresen komolyan és szó szerint elemezve, s mesélik el az élettörténetüket e kérdés hallatán!:))
azt sose mondják hogy pl. I'm tired? :))
csak viccelek.
Ez jó! :)
Viszont van amikor én a semmitől is jól érzem magam, ergo a "naa mi történt?"-re mit mondjak? Azt, hogy semmi? Akkor meg néznének rám, mint egy zsák hernyóra, mondván ez se normális :)
Egyébként tényleg fura kérdés, pláne, ha az illetővel hetekig, hónapokig nem találkoztál. Annyi mindent lehetne mesélni..
A "Hogy vagy?"-ra csak az agykontrollos: "Egyre jobban!"-t szoktam válaszolni. :)
És ilyenkor tuti megkérdezik, hogy "naa, mert mi történt?"
Persze általában semmi, de jól esik mást mondani, mint a megszokott.
ami nálam mindig bejön, és marha sokszor hallják tőlem az emberek:
"Élek, mint hal a vízben, csak úszni nem tudok" ... és ezzel le is zártam a dolgot :)
Az a baj, hogy muszáj erre bővebben válaszolni, mert akkor mind a két ember áll némán, és zavartan mosolyog. Ilyen helyzetben voltam már.
Azért is kérdezem, ki, hogy kezeli ezt a helyzetet.
"Köszönöm, jól. De inkább beszéljünk rólad, veled mi van?"
Ennyi. Általában az emberek inkább magukról szeretnek beszélni, minthogy másokat meghallgassanak.
:)
Köszönöm kérdésed, bízok benne te is jól vagy én remekül, de most rohanok, bocsi!:-)
Illedelmes és egyben gyors lerázós is!
- Hogy vagy!?
- Most szabadultam, mert aki legutóbb megkérdezte elraktam lábalól, mert ép sz*rnapom volt.
Nem hiszem, hogy bővebb választ várnak. Csak ők sem tudnak neked mit mondani abban a helyzetben, de valamit mégis illik a "szián" kívül.
Olyan is van, hogy konkrét dologra kíváncsiak és ez a kérdés a felvezető. Nálam pl. a "van már munkád?"-at előzi meg.. -.-
Egyébként jó kérdés, mert a "téma az utcán hever, nem kell ide újság" és "köszönöm megvagyok"/"minden ok"-n kívül nehéz mást mondani...
További ajánlott fórumok:
- Ha azt veszed észre, néha magadban beszélsz, annyi a mondanivalód, itt a helyed! :)
- Hogyan lehetne frappánsan kivitelezni, hogy én vagyok az ajándéka?
- Hogyan mondjam el viccesen, frappánsan, kedvesen, hogy tetszik nekem?
- Magyar szókincsünk ritkaságai: használjuk őket gyakrabban, tegyük különlegessé mondanivalónkat!
- Tudnátok nekem 19., 20. századi költöktől olyan verseket mondani, amelyekben valami tragédia történik, vagy súlyos, nehéz mondanivalója van?
- Hogyan értelmezzük ezt a verset, mi a mondanivalója?