Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves recept
A Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves hozzávalói:# 1 nagy fej vöröshagyma
# 60 dkg pityóka (krumpli)
# 2 evőkanál étolaj
# 2 babérlevél
# 1 kiskanál pirospaprika
# 20 dkg füstölt kolbász
# 2 dkg liszt
# 1 dl tejföl
# só
# esetleg erőspaprika
A Székely tejfölös-kolbászos pityókaleves elkészítési módja:
lkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a lehéjazott, apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott pityókát, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehámozzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a pityóka már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, a tetejét tejfölcseppekkel díszítve tálaljuk.
Nagyon kiadós és ízletes leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. nov. 13. 06:37
A székely tejfölös-kolbászos pityókaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.