Krumplifőzelék recept
40 perc
A Krumplifőzelék hozzávalói:
10 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 babérlevél
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál tengeri só
csipetnyi őrölt szerecsendió
a habaráshoz 2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
A Krumplifőzelék elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágjuk. Lábasba, olajon megdinszteljük a vöröshagymát és azután adjuk hozzá a fokhagymát. A karikára vágott krumplit beletesszük, felengedjük annyi hidegvízzel hogy ellepje, minden fűszert ráteszünk. 30 percig fedő alatt főzzük közepes lángon. Elkészítjük a habarást. A felmelegített olajhoz hozzákeverjük a paprikás lisztet, a tejfölt és hígítjuk a lábasból vett lével. Beleöntjük a lábasba, összekeverjük óvatosan. 3 percig összefőzzük. A babérleveleket kivesszük tálaláskor. Nem hagyjuk a főzelékbe, mert keserű lesz.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2010. jan. 25. 08:58
A krumplifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.