Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék recept

Elkészítési idő 40 perc

A Krumplifőzelék hozzávalói:
10 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 evőkanál olaj
3 babérlevél
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál sószegény vegeta
1 kávéskanál tengeri só
csipetnyi őrölt szerecsendió

a habaráshoz 2 dl tejföl
1 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika


A Krumplifőzelék elkészítési módja:
A hagymákat apróra vágjuk. Lábasba, olajon megdinszteljük a vöröshagymát és azután adjuk hozzá a fokhagymát. A karikára vágott krumplit beletesszük, felengedjük annyi hidegvízzel hogy ellepje, minden fűszert ráteszünk. 30 percig fedő alatt főzzük közepes lángon. Elkészítjük a habarást. A felmelegített olajhoz hozzákeverjük a paprikás lisztet, a tejfölt és hígítjuk a lábasból vett lével. Beleöntjük a lábasba, összekeverjük óvatosan. 3 percig összefőzzük. A babérleveleket kivesszük tálaláskor. Nem hagyjuk a főzelékbe, mert keserű lesz.


Kategória: Főzelékek receptjei


A krumplifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook