Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Babos káposzta csülökkel... recept

Babos káposzta csülökkel... recept

Elkészítési idő 100 perc

A Babos káposzta csülökkel... hozzávalói:
1,20 kg füstölt csülök - előzőleg beáztatva
25 dkg száraz tarka bab - előzőleg beáztatva
70 dkg savanyú káposzta - kimosva, szálak átvágva
1 dl száraz fehér- vagy vörösbor
1 diónyi zsír vagy olaj
1 nagy fej vöröshagyma - finomra aprítva
3-4 gerezd fokhagyma - zúzva aprítva
2-3 babérlevél
1 evőkanál csemege Piros Arany
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint kömény
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint bosikafű
5 dkg árpagyöngye - beáztatva
1 nagyobb krumpli - kis kockákra vágva
só (óvatosan, mert a hús és a káposzta sós)
A tálaláshoz:
tejföl


A Babos káposzta csülökkel... elkészítési módja:
A csülköt előző este babérral, vöröshagymával, egész borssal puhára főztem. A vízben hagytam hideg helyen kihűlni. Másnap a tetejéről a zsírját leszedtem, a húst kicsontoztam, feldaraboltam, levét félretettem. Nagyobb serpenyőben 1 csapott evőkanál liszttel és a zsiradékkal vékony rántást készítettem, amibe beledinszteltem a vöröshagymát és a fokhagymát. Meghintettem pirospaprikával, felengedtem kb. fél liter füstölt lével. Hozzáadtam a beáztatott babot, fűszereztem, takarékon félpuhára főztem. Hozzáadtam a káposztát, további füstölt lével (ha nem akarjuk annyira intenzív füstölt ízűre, akkor inkább vízzel) és további fűszerekkel tovább főztem. Az utolsó fél órában került bele a hús, az árpagyöngye és a krumpli. Meglocsoltam fehérborral, és együtt készre főztem. Tálaláskor bőven tejfölt és kenyeret kínáltam hozzá.

Jó masszív egytálétel, a fiúknak különösen nagyon tetszett. Sót nem használtam hozzá, mert elég sós volt a hús és a káposzta is. Azért került bele a krumpli a vége felé, hogy lágyítsa az ízeket, de elhagyható.


Kategória: Egytálételek receptjei


A babos káposzta csülökkel... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook