Spenótos tekercs recept
60 perc
240 kcal
Tészta
30 dkg spenót (mélyhűtött, leveles)
9 dkg finomliszt
3 db tojás (nagy, 20 dkg)
9 g sütőpor
7 dkg tejföl (20%-os)
0.5 teáskanál só
Töltelék
50 dkg sovány túró
22.5 dkg vaj
9 dkg gépsonka (100g/98cal-ás)
5 dkg kápia paprika
2 gerezd fokhagyma (nálam 7 g)
1 csokor petrezselyem (nálam 1,3 dkg)
só ízlés szerint
Tetejére
7.5 dkg trappista sajt
A Spenótos tekercs elkészítési módja:
Tésztája: A spenótot felolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a tejföllel elkeverjük, majd az alaposan kinyomkodott felaprított spenótot hozzákeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Ezt is belekeverjük a tojássárgás masszába. A tojáshabot is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha megsült, még forrón feltekerjük a sütőpapírral együtt, és így hűtjük ki. Töltelék A túrót krémesre keverjük a puha vajjal. Kb 20 dekányit félreteszünk a külsejének a bevonásához. A kápia paprikát apróra vágjuk a sonkával együtt, és beletesszük a vajas túróba. A fokhagymát megpucoljuk, és belereszeljük a töltelékbe. A petrezselymet leöblítjük, alaposan lerázzuk, felaprítjuk, és ezt is a töltelékbe keverjük. A kihűlt spenótos tésztát kitekerjük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megkenjük egyenletesen a töltelékkel. Szorosan feltekerjük. A félretett vajas-túróval bekenjük kívülről. Tetejére A trappista sajtot lereszeljük, és kivülről beszórjuk vele a tekercsünket. Hűtöbe tesszük pár órára. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom dekoratív tekercset.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 38x38 cm
költség: 2100 Ft
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. okt. 9. 13:17
A spenótos tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.