Füstölt sajtos muffin recept


1 csésze finomliszt
1 csésze kukoricaliszt
¼ csésze cukor
1 evőkanál sütőpor
¼ teáskanál só
¼-½ teáskanál őrölt pirospaprika
2 tojás
1 csésze tej
¼ csésze olvasztott vaj vagy margarin
1 csésze reszelt füstölt sajt
¼-½ csésze mag a tetejére (pl. napraforgó, tökmag, szezámmag...) vagy sajt
A Füstölt sajtos muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük. (kiolajozzuk, vagy papírral béleljük) Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a pirospaprikát. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejjel és az olvasztott vajjal vagy margarinnal, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Végül hozzákeverjük a füstölt sajtot is. A tésztát a muffinformákba töltjük - csaknem tele. A tetejét megszórjuk a kiválaszott maggal vagy sajttal, és 15-17 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: sz.andi, 2006. nov. 9. 13:34
A füstölt sajtos muffin elkészítési módja és hozzávalói.