Resztelt kacsamáj baconnel recept
45 perc
A Resztelt kacsamáj baconnel hozzávalói:
20 dkg bacon szalonna
50 dkg pecsenye kacsamáj
3 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
libazsír (kicsit bővebben a szokásostól)
só
1 mokkáskanál bors
1/2 dl száraz vörösbor (elmaradhat, ha nincs)
1 csapott evőkanál majoránna
2 evőkanál házi lecsó vagy piros arany
1 kávéskanál pirospaprika
A Resztelt kacsamáj baconnel elkészítési módja:
A hagymát, bacont apró kockára vágjuk, az zsiradékban sóval és borssal aranysárgára pirítjuk, a végén a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Beletesszük a kis darabokra vágott májat, a lecsót, meglocsoljuk a borral, és sűrű kevergetés mellett kb. 12-15 percig pároljuk. Közben hozzáadjuk a majoránnát, borsozzuk, ízlésünkre sózzuk és a pirospaprikával megszórjuk.
Krumplipürével tálaljuk. Idő hiányában sós, köményes vízben főtt krumpli is jó köret hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ca43169457, 2014. okt. 7. 10:05
A resztelt kacsamáj baconnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.