Konyakos kacsasült recept
A Konyakos kacsasült hozzávalói:1 pecsenyekacsa
1 fej vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
5 dkg liszt
2 dl vörösbor
½ dl konyak
15 dkg kacsamáj
5 dkg vaj
1 dl olaj
1 csokor petrezselyem
2 babérlevél
kakukkfű, só
A Konyakos kacsasült elkészítési módja:
Tedd be a kacsát sülni a sütőbe. Pirítsd meg egy kevés olajban a kacsa aprólékát, a negyedekre vágott hagymát és a kockákra vágott szalonnát. Szórd meg a liszttel, öntsd fel a vörösborral, egy kevés vízzel és a konyakkal. Ízesítsd petrezselyemmel, babérlevéllel, kakukkfűvel és sóval, forrald fel, és főzd 30-35 percig nagy lángon, majd szűrd le. A kacsa máját pirítsd meg egy kevés vajon, majd törd át, és keverd a leszűrt mártásba. A közben ropogósra sült kacsa zsírját is keverd a mártásba. Tálaláskor darabold fel a kacsát, és a mártással leöntve, burgonyapürével, vagy krokettel tálald.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 22. 22:16
A konyakos kacsasült elkészítési módja és hozzávalói.