Mézes kacsa recept
A Mézes kacsa hozzávalói:egy 2,5 kg-os kacsa
1 kiskanál só
fél kiskanál pirospaprika
fél csésze méz
1/3 csésze narancslikőr
citromlé
1,5 kanál mustárliszt
5 szelet citrom
5 karika hagyma
A Mézes kacsa elkészítési módja:
A megtisztított kacsa bőrét megszúrkáljuk, hogy sütéskor kifolyjon a zsírja. A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával s jól bedörzsöljük vele a kacsát (kívül,belül) ezután 15 percet sütjük. A tüzet takarékra állítjuk, s még 1 órát sütjük. Közben a mézet, likőrt, és mustárt összekeverjük, s gyakran öntözzük vele a kacsát. Ráhelyezzük a citrom s hagymaszeleteket, s még 15 percet sütjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. márc. 21. 22:15
A mézes kacsa elkészítési módja és hozzávalói.