A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem recept
5 perc
A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem hozzávalói:
8 gerezd duci fokhagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál pirospaprika
kevés olaj
5 cl száraz fehér bor (vagy citromlé)
1 nagy pohár tejföl
A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem elkészítési módja:
A zúzott fokhagymához adjuk a sót, pirospaprikát és az olajat, majd habosra keverjük. Hozzáadjuk a fehér bort, és végül a tejfölt is. Kóstoljuk meg és ízesítsük tovább ha szükséges, ízlés szerint. Ez sűrűbb lesz, mint a sima muzsdéj, kiválóan alkalmas grillezett vagy tárcsán sült ételekhez.
Az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva.
Ezzel a lével aztán locsolgatjuk a húst, halat, krumplit, puliszkát, azaz tulajdonképpen bármit. Szárazabb ételek mellé különösen ajánlott, picit puhítja, lazítja azokat, de a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, és az egyszerű sült krumplit is nagyon feldobja.
Ennél egyszerűbb mártás(?)nincs.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 5. 12:10
A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.