Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tárkonyos csirke nyárson recept

Tárkonyos csirke nyárson recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tárkonyos csirke nyárson hozzávalói:
90 dkg csirke comb (lehetőleg az alsó része)
1-2 evőkanál ételízesítő vagy szárnyas fűszerkeverék
1 nagyobb piros húsú paprika
egy kisebb csokor tárkony
1 közepes uborka
4 evőkanál olaj
1 kiskanál citromlé
ízlés szerint fokhagyma


A Tárkonyos csirke nyárson elkészítési módja:
A combokat lefejtjük a csontról, majd a húst három csíkra vágjuk. Közben a tárkonyleveleket apróra vágjuk, majd az olajba összekeverjük a fűszerkeveréket és a citromlevet. Ebbe a masszába a húsdarabokat alaposan belekavarjuk és 24 órára a hűtőben pácolódni hagyjuk. Másnap a paprikát és az uborkát felkarikázzuk, majd a kettéhasított húscsíkkal, és a fokhagymával együtt (váltakozva) a nyársra húzzuk. Ezt követően parázs fölött arany pirosra sütjük.

Grillezett zöldségekkel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tárkonyos csirke nyárson elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook