Tárkonyos csirke nyárson recept
60 perc
A Tárkonyos csirke nyárson hozzávalói:
90 dkg csirke comb (lehetőleg az alsó része)
1-2 evőkanál ételízesítő vagy szárnyas fűszerkeverék
1 nagyobb piros húsú paprika
egy kisebb csokor tárkony
1 közepes uborka
4 evőkanál olaj
1 kiskanál citromlé
ízlés szerint fokhagyma
A Tárkonyos csirke nyárson elkészítési módja:
A combokat lefejtjük a csontról, majd a húst három csíkra vágjuk. Közben a tárkonyleveleket apróra vágjuk, majd az olajba összekeverjük a fűszerkeveréket és a citromlevet. Ebbe a masszába a húsdarabokat alaposan belekavarjuk és 24 órára a hűtőben pácolódni hagyjuk. Másnap a paprikát és az uborkát felkarikázzuk, majd a kettéhasított húscsíkkal, és a fokhagymával együtt (váltakozva) a nyársra húzzuk. Ezt követően parázs fölött arany pirosra sütjük.
Grillezett zöldségekkel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 3. 11:49
A tárkonyos csirke nyárson elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.