Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban recept
180 perc
A Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban hozzávalói:
2 kg sertéscsülök
1/2 liter barna sör
5 dl tejföl
2 doboz szeleteltgomba-konzerv
4 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
ízlés szerint grill fűszerkeverék, só, kakukkfű
A Barna sörös (!) sertéscsülök római tálban elkészítési módja:
A római tálat 30 percre beáztatjuk a fedelével együtt. A csülköt enyhén besózzuk, majd a grillfűszerrel és a kakukkfűvel bedörzsölve a hűtőben 4-5 órán át pihentetjük. Az edény aljára rakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát és a szeletelt gombát (az egyiket lé nélkül), majd rátesszük a csülköt. Ezután ráöntjük az üveg barna sört. Gázsütőben, közepes lángon kb. 90 percig pároljuk. Ezután megfordítjuk a csülköt, aláöntünk a másik gombaléből, amennyi szükséges, lefedjük, és további 60 percig pároljuk. Ezután ráöntjük a tejfölt, és még 15 percig visszatesszük a sütőbe.
Köretként sült hasábburgonya illik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 1. 18:29
A barna sörös (!) sertéscsülök római tálban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.